Συγκροτείται πρωτοβουλία κατά του ευρώ και της ΕΕ


«Κίνδυνος» και «καταστροφή» για το λαό δεν είναι η έξοδος από την Ευρωζώνη και την ΕΕ, αλλά η παραμονή σε αυτή την «κρεατομηχανή» των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων.

«Κίνδυνος» και «καταστροφή» για το λαό δεν είναι η έξοδος από την Ευρωζώνη και την ΕΕ, αλλά η παραμονή σε αυτή την «κρεατομηχανή» των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων.

Πρώτη διακήρυξη της Πρωτοβουλίας κατά του ευρώ και της ΕΕ

Τριάντα χρόνια μετά την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΕ και δέκα χρόνια μετά την εισαγωγή του ευρώ,  βλέπουμε πλέον  το πραγματικό της πρόσωπο: μνημόνιο, μεσοπρόθεσμο, άγρια αντιλαϊκά μέτρα, σαρωτικές  ιδιωτικοποιήσεις, λουκέτα, εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, που οι επιπτώσεις τους μεγιστοποιούνται από τις πρωτοφανείς δανειακές συμβάσεις με την τρόικα.

Μπορείτε να στέλνετε την υπογραφή σας ηλεκτρονικά στο http://www.petitiononline.com/kt197a32/petition.html

ή στο e-mail του blog: stopee2011@gmail.com

Αποκορύφωμα όλων αυτών είναι το περιβόητο «Σύμφωνο για το Ευρώ», που αποτελεί ένα είδος ευρωπαϊκού μνημονίου διαρκείας σε βάρος όλων των εργαζομένων και των λαών στην ΕΕ. Περιλαμβάνει τη δραστική μείωση των μισθών μέσω της σύνδεσής τους «με την παραγωγικότητα, αλλά και της προσαρμογής τους στην «ανταγωνιστικότητα της οικονομίας». Η  ανταγωνιστικότητα οδηγεί στην κινεζοποίηση του επιπέδου μισθών αλλά και του πλαισίου των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων.  Ταυτόχρονα, το «Σύμφωνο για το Ευρώ» αφαιρεί οριστικά όλα τα οικονομικά εργαλεία των κρατών-μελών, τα οποία υπάγονται πλέον στους αντιδημοκρατικούς και στεγανούς μηχανισμούς της ΕΕ και των πολυεθνικών της, πραγματοποιώντας έτσι μια αντιδημοκρατική αντιδραστική τομή βάθους στην ίδια την αρχιτεκτονική της ΕΕ.

 ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΕ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

 Στα χρόνια της ένταξής μας στην ΕΕ το δημόσιο χρέος επταπλασιάστηκε, ως ποσοστό επί του ΑΕΠ.  Η  ανεργία διευρύνθηκε στις εποχές της «ανάπτυξης» και γιγαντώθηκε τώρα στις συνθήκες της κρίσης. Οι μισθοί, ιδιαίτερα μετά την είσοδο στην ΟΝΕ, μειώνονται διαρκώς ως ποσοστό επί του ΑΕΠ και φυσικά βίαια και απόλυτα σήμερα. Οι εργασιακές σχέσεις και τα εργατικά δικαιώματα θρυμματίζονται και συντρίβονται. Το αντιδραστικό κοινωνικό όραμα του κεφαλαίου για μια κοινωνία με εργοδότες και κράτος χωρίς υποχρεώσεις και εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα τείνει να υλοποιηθεί στην πράξη. Τα χαμηλά και μεσαία λαϊκά στρώματα καταστρέφονται. Η Ελλάδα από εξαγωγέας αγροτικών προϊόντων πριν την είσοδο στην ΕΟΚ-ΕΕ έγινε εισαγωγέας με διαρκώς διευρυνόμενο αγροτικό εμπορικό έλλειμμα. Διαλύθηκαν επίσης μια σειρά παραδοσιακοί κλάδοι, από τα ναυπηγεία μέχρι τη μεταποιητική βιομηχανία, προκαλώντας μια εκτεταμένη αποδυνάμωση του παραγωγικού ιστού της χώρας. Τα εμπορικά πλεονάσματα των ισχυρότερων χωρών του Βορρά στηρίζονται όλο και περισσότερο στα ελλείμματα των «Γουρουνιών» (PIIGS) του Νότου, όπως κατέδειξε και η κρίση.

Η  ελευθερία  της ΕΕ είναι μόνο για τις πολυεθνικές, τις τράπεζες και τα κέρδη τους και για τις οδηγίες Μπολκενστάιν. Για τους «άλλους» υπάρχουν τα τείχη του ρατσισμού, του Σέγκεν και της Frontex καθώς και οι συνθήκες τύπου «Δουβλίνο 2» που μετατρέπουν τη χώρα μας και τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου σε φυλακή των οικονομικών μεταναστών και των προσφύγων.

Η  ΕΕ πρωταγωνιστεί σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους (Ιράκ, Βαλκάνια, Λιβύη κ.λπ.). Αποδεικνύεται εκτροφείο της ακροδεξιάς και του νεοφασισμού, γενικευμένης αστυνόμευσης και ηλεκτρονικού χαφιεδισμού που όλα μαζί συγκροτούν το συνεκτικό πλαίσιο της ευρωκαταστολής. Τα πάντα αποφασίζονται στα κλειστά κλάμπ των πολυεθνικών και των ευρωοργάνων, πίσω από το προσωπείο ενός διακοσμητικού «ευρωκοινοβουλίου», με πλήρη περιφρόνηση της λαϊκής θέλησης και κυριαρχίας.

ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΞΕΡΟΥΜΕ!

 Ο καπιταλιστικός-ιμπεριαλιστικός χαρακτήρας της ΕΕ δεν αλλάζει, ούτε μεταρρυθμίζεται σε προοδευτική κατεύθυνση. Η λύση των λαϊκών προβλημάτων βρίσκεται στη συνολική ρήξη με την ΕΕ. Η πορεία για  την κοινωνική απελευθέρωση, για μια ανθρωποκεντρική κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, καπιταλιστικό κέρδος, αγορές και καταπίεση περνάει μέσα από την πάλη ενάντια στην ΕΕ και όχι μέσα από το πλαίσιό της.

Η αιτία των λαϊκών προβλημάτων βρίσκεται  στην «ιερή συμμαχία» ελληνικών κυβερνήσεων, ΕΕ, ΔΝΤ, στο «μαύρο» μέτωπό τους με το κεφάλαιο, τις τράπεζες και τις αγορές. Η ελληνική αστική τάξη έχει συνδέσει την προοπτική της και τα κέρδη της με τη συμμαχία με τα ευρω-αφεντικά και με τους αμερικανούς ιμπεριαλιστές και όχι με την αξιοπρεπή ζωή του λαού μας.

Γι’ αυτό και εμείς επιδιώκουμε τον κοινό αγώνα των ευρωπαϊκών λαών κόντρα στο συνασπισμένο ευρωπαϊκό κεφάλαιο με άμεσο στόχο την ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης και ορίζοντα την υπέρβαση της καπιταλιστικής κυριαρχίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Κίνδυνος» και «καταστροφή» για το λαό δεν είναι η έξοδος από την Ευρωζώνη και την ΕΕ, αλλά η παραμονή σε αυτή την «κρεατομηχανή» των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων. Αυτά που θα κερδίσουν οι εργαζόμενοι με την έξοδο από το ευρώ και τη συνολική ρήξη με την ΕΕ, με τη μη αποπληρωμή του χρέους και την εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο, με την ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου υπέρ των εργαζομένων είναι πολύ περισσότερα από αυτά που ίσως χάσουν στιγμιαία και απ’ αυτά που σίγουρα θα χάσουν προοπτικά εντός ευρώ και ΕΕ.

 Η ΠΑΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝΑΒΟΛΗ!

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:

  •  Να φύγουμε τώρα από τη φυλακή του ευρώ και της ΟΝΕ. Για λαϊκή απειθαρχία και  συνολική ρήξη με την ΕΕ του κεφαλαίου. Συμπορευόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση αγωνιστές με διαφορετική πολιτική καταγωγή και οπτική. Αγωνιστές που παλεύουν για την αποδέσμευση πριν απ’ όλα της χώρας μας, αλλά και των άλλων χωρών στην πορεία μιας τέτοιας ρήξης. Αγωνιστές που παλεύουν για τη συνολική διάλυση της ΕΕ ως ολοκληρωτικού μορφώματος του κεφαλαίου και αγωνιστές που παλεύουν ενάντια στις συνέπειες της πολιτικής  της ΕΕ.  Κοινός μας στόχος είναι  μια άλλη διεθνιστική συνεργασία των λαών και των χωρών, με αλληλεγγύη, ισοτιμία και δικαιοσύνη, στη βάση των εργατικών και  λαϊκών συμφερόντων, στην προοπτική της καθολικής κοινωνικής απελευθέρωσης!
  • Να μην περάσει το αντιδραστικό «Σύμφωνο για το Ευρώ». Να αποτραπεί η ψήφισή του από το συντονισμένο πανευρωπαϊκό αγώνα των λαών, που μπορεί να γίνει τώρα εφικτός!
  • Να ανατραπεί η αντεργατική επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, κεφαλαίου και το σάπιο πολιτικό τους σύστημα. Να ανατραπεί από τα κάτω, ως αποτέλεσμα της λαϊκής πάλης και δυναμικής η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και κάθε άλλη κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση που θα υλοποιεί την ίδια πολιτική!

Αγωνιστική κοινή δράση

Η Πρωτοβουλία μας προωθεί και υποστηρίζει την κοινή δράση και με οποιαδήποτε άλλη τοπική ή πανελλαδική κίνηση, που θέλει να συμβάλλει, πιθανά με άλλο περιεχόμενο ή δράσεις στις παραπάνω κατευθύνσεις.

Στόχος μας είναι  η  διαμόρφωση ενός ενωτικού λαϊκού ρεύματος που θα προτάσσει τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα και θα υπερασπίζει το δικαίωμα του λαού να καθορίζει την πορεία των κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων, έξω από τις δεσμεύσεις των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και ηγεμονικών καπιταλιστικών χωρών.

Πρώτες υπογραφές

1          Αγαπητός Θανάσης, ΔΣ συλλόγου εκπ/κων ΠΕ Β΄Θες/νικη «Μ. Αλέξανδρος»

2          Αθανασίου Μανώλης. πρώην μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων ASPROFOS

3          Αθανασόπουλος Θεόδωρος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

4          Αθανασοπούλου – Βαφειάδου Αντωνία, δημοτική σύμβουλος Περιστερίου

5          Ακρίτας Καλούσης, μέλος ΔΣ ΔΟΕ

6          Αλεβίζου Ελπίδα, αγωνίστρια στο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και στα κινήματα πόλης

7          Αλεξίου Μαρία, Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής 32-40ου σχολείων Πειραιά

8          Αλμυρούδη Μαριότα, γιατρός

9          Αναγνωσταράς Γιάννης, μέλοςΔΣ συλλόγου εκπ/κων ΠΕ Γλυφάδας

10        Αναγνωστόπουλος Τάκης, συνταξιούχος  εκπαιδευτικός

11        Ανδρικόπουλος Κώστας, ελεύθερος επαγγελματίας

12        Αντωναροπούλου Χρυσάνθη   υπάλληλος Γενικής Τράπεζας

13        Αντωνιάδου Βάσω, εκπαιδευτικός Ε΄ΕΛΜΕ

14        Αντωνιάδου Μαρία, εκπαιδευτικός

15        Αντωνίου Αγγελική,  αντιπρόσωπος Εργατικού Κέντρου Τρίπολης

16        Αντωνίου Νίκος, βιβλιοϋπάλληλος

17        Αντωνόπουλος Παύλος, μέλος ΔΣ ΟΛΜΕ

18        Αξαρλής Κώστας, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά

19        Απειρανθίτου Μάνια, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά

20        Ασκητής Γιώργος, αγρότης

21        Βαϊνάς Παντελής, μέλος ΔΣ συλλογου εκπ.ΠΕ Αιγαλεω

22        Βαμβακάς Κώστας εκπαιδευτικός

23        Βάρτζελη Νάγια, γιατρός – μέλος ΓΣ ΑΔΕΔΥ

24        Βασιλειάδης Τάσος, μηχανικός, μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ

25        Βατικιώτης  Λεωνίδας, οικονομολόγος

26        Βαφειάδης Χρήστος, Καθητητής ΤΕΙ

27        Βελισσαράτος Στελιος, ΔΣ σωματείου εργαζομένων σε αθλητικούς συλλόγους

28        Βέλλιος Λάμπρος, εκπαιδευτικός συλ. ΠΕ Βόνιτσας

29        Βελονάκης Γιώργος, μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ

30        Βερναδάκης Αλέκος, Συν.  ΔΕΗ

31        Βουρεκάς Θοδωρής, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

32        Βουρεκάς Κώστας, μέλος ΔΣ σωματείου μισθωτών τεχνικών)

33        Βουρτσάκη Βάνα, μέλος ΔΣ συλλόγου εκπ. ΠΕ Γ΄Θεσ/νικης)

34        Γαλατάς Ζώης, συνδικαλιστής ΟΤΑ

35        Γαλιατσάτος Νίκος, μέλος Δ.Σ ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς

36        Γανιάρη Έφη, Γ.Γ Β ΕΛΜΕ Αθήνας

37        Γάτσιος  Βασίλης, λογιστής

38        Γενηκομσίου Φάνης, περιφεριακός σύμβουλος Θεσσαλίας

39        Γέροντας Θωμάς, μέλος ΔΣ συλ. Εκπ. ΠΕ «Κ. Σωτηρίου»

40        Γεωργάκης Δημήτρης, μέλος ΔΣ εργαζομένων στο ΟΑΚΑ

41        Γεωργίου Γιώργος, οικονομολόγος

42        Γιαλτζόγλου Σίσυ, εκπαιδευτικός

43        Γιαννακόπουλος Παναγιώτης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

44        Γιαραλή Ευαγγελία, ελεύθερη επαγγελματίας

45        Γκίνος Βαγγέλης, εκπαιδευτικός ΕΛΜΕ Κιλκίς

46        Γουρλάς Νίκος, Πρόεδρος σωματείου εργαζομένων αερολιμένος Αθηνών

47        Γούσης Κώστας, μεταπτυχιακός

48        Γράψας Δημήτρης, φοιτητής

49        Δασκαλάκης Μάρκος, μέλος ΔΣ σωματείου μισθωτών τεχνικών

50        Δελαστίκ Γιώργος, δημοσιογράφος

51        Δεσύλλας Δημήτρης, περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, πρώην ευρωβουλευτής

52        Δημητούλης Δημήτρης, εκπαιδευτικός

53        Διαμαντίδης Κώστας, οδοντίατρος-συγγραφέας

54        Διαμαντίδης Τάκης, μέλος Δ.Σ ΕΛΜΕ Σάμου

55        Διονυσόπουλος Παρασκευάς, αγρότης-συνδικαλιστής Πύλος Μεσσηνίας

56        Δομούζη Σταυρούλα, μέλος ΔΣ συλ. Εκπ. ΠΕ Ελευσίνας

57        Δούκα Ευαγγελία, μέλος ΔΣ συλ εκπ.ΠΕ Α. Λιοσία

58        Δρακόγλου Αναστασία, εκπαιδευτικός, συλ ΠΕ Σερρών

59        Δρίτσας Σπύρος, ιατρός

60        Ευθυμίου Γεωργία, γ.γ.  Συνδικάτου Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά

61        Ευσταθίου Κώστας, μέλος ΓΣ ΟΤΟΕ

62        Ζαγανίδης Χρήστος, εκπαιδευτικός

63        Ζάχου Ελένη, εκπαιδευτικός συλ ΠΕ Λέσβου

64        Ζήκος Νίκος, Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου

65        Ζιόβας Γιώργος, ηθοποιός-ποιητής

66        Ζούπα Στέλλα, μέλος ΔΣ Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αθήνας

67        Ζωγραφάκη Ειρήνη, μέλος ΔΣ ΟΣΝΙΕ

68        Ηλίας Νίκος, μέλος ΔΣ ΕΚ Ιωαννίνων

69        Θεολόγου Σταύρος, ΔΣ Σωματείο Νοσηλευτ. Προσωπικού Α΄ΠΕΣΥ Αττικής

70        Ιπποκράτης Κωστής, Πολιτικός Μηχανικός

71        Ιωαννίδου Γιώτα, μέλος Δ.Σ Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής

72        Καβακλής Λουκάς, αιρετός Α΄ ΠΥΣΠΕ  Αθήνας

73        Καββαδάς Νίκος, αναπληρωτής γραμματέας ΟΣΝΙΕ

74        Καββαδία Φωτεινή, μέλος ΔΣ συλ. ΠΕ Αμαρουσίου

75        Κακαγιάννης Νίκος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

76        Κακαρούμπας Βασίλης, δάσκαλος

77        Κακός Νεοκλής,  ΔΣ σωματείου ιδιωτ. Υπαλλ. γεωπόνων Αν. Στερεάς,Νήσων

78        Καλαϊτζόπουλος Αποστόλης, έμπορος

79        Καλαμπόκας Γιώργος, μηχανικός

80        Καλημερίδης Γιώργος, μέλος ΔΣ συλ. ΠΕ Σύρου

81        Καλιαμπάκος Δημήτρης, καθηγητής ΕΜΠ

82        Καλιαμπάκος Σωτήρης, μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας

83        Καλογριάς Μένιος, ΔΣ εργαζομένων νοσοκομείου Άγιος Παύλος, ΓΣ ΕΔΟΘ

84        Καπακτσής Αλέκος, ΔΣ συλ.ΠΕ Υπαίθρου Θεσ/νικης

85        Καπακτσής Δημήτρης, συλ.ΠΕ Υπαίθρου Θεσ/νικης

86        Καπέτης Δημήτρης, εκπαιδευτικός ΕΛΜΕ Καστοριάς

87        Καραλή Αιμιλία, Δρ φιλολογίας και συγγραφέας

88        Καραλής Βρασίδας, καθηγητής Πανεπιστημίου  Σύδνευ

89        Καραμάνος Χρήστος, πολιτικός μηχανικός

90        Καρασαρλίδου Σοφία, μέλος ΔΣ Ζ΄συλ Θες/νικης

91        Κάργας Γιώργος, πανεπιστημιακός

92        Καρυώτης Δημήτρης, μέλος Δ.Σ Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής)

93        Κασελούρης Χρήστος, οφθαλμίατρος,πρόεδρος δημ.κοινότητας Μεγαλόπολης

94        Κασίτας Αντώνης, εικονολήπτης

95        Κατής Δημήτρης, αντιπρόσωπος ΑΣΓΜΕ

96        Κατσανεβάκη Ζαμπία, Γ.Γ Πανελληνιας Ομοσπονδιας ΕΕΔΙΠ

97        Κατσάρας Στέργιος, μέλος ΔΣ  σωματείου εργαζομένων ΒΙΒΕΧΡΩΜ

98        Κάτσαρης Τάκης, γεωπόνος Δ.Σ. Συλλ. Εργαζομένων ΕΘΥΑΓΕ

99        Κατσαρού Ιωάννα, μέλος ΔΣ συλ Λαγκαδά

100     Κεφαλάς Ηλίας, φοιτητής ΕΜΠ

101     Κεφαλληνός Παναγιώτης. Μέλος ΔΣ σωματείου τεχνικών Δήμου Αθηναίων

102     Κεχαγιά Ελένη, μέλος Δ.Σ ΣΤ ΕΛΜΕ Αθήνας

103     Κιτίδη Κατερίνα, δημοσιογράφος

104     Κλεισιάρης Ζήσης, μέλος ΔΣ Δικηγορικού συλλόγου Θεσ/νίκης

105     Κλωνιζάκης Μάρκος, μέλος ΕΓ ΟΕΝΓΕ

106     Κοβιός Γιώργος,  μέλος ΔΣ σωματίιου μισθωτών τεχνικών

107     Κοιλάκου Σύλβια, μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Αθηνών

108     Κόκκορης Μάκης, λογιστής

109     Κόκορου Αρετή, εργαζόμενη Μετρό

110     Κολούσιος Αστέριος, εκπαιδευτικός συλ.ΠΕ Λάρισας

111     Κονιδάρης Γιάννης,  ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης

112     Κοντογιάννη Μαριλένα, εκπαιδευτικός ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας

113     Κορδίλας Ξενοφών, ΔΣ συλ ΠΕ Γ΄Θες/νικης

114     Κοσκινάς Δημήτρης, Μετ. Μηχ., ΣΜΤ

115     Κοσμοπούλου Όλγα, μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά

116     Κοτίνης Χρήστος, μέλος ΔΣ συλ ΠΕ  Β΄Θες/νικης

117     Κουϊρουκίδης Νίκος, οικονομολόγος

118     Κουνενής Νίκος, συγγραφέας

119     Κουρμπέλης Γιώργος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

120     Κουρούκλης Διονύσης, ΔΣ συλ ΠΕ Νάουσας

121     Κουτσούμπα Δέσποινα, μέλος Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕ ΥΠΠΟ

122     Κουτσουρέλλου Μαρία, δημόσιος υπάλληλος

123     Κρεασίδης Γιώργος, εκπαιδευτικός

124     Κυριακάκης Γιάννης, εκπαιδευτικός

125     Κυριάκης Σταμάτης, σιδηρουργός

126     Κωστόπουλος Κώστας, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

127     Κωστόπουλος Σταύρος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

128     Λαθήρας Γιάννης, μέλος ΔΣ Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

129     Λιαμπότης Σωτήρης, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσπρωτίας

130     Λιουλιάκη Δήμητρα, εκπαιδευτικός

131     Λουσιώτης Νίκος, φαρμακοποιός

132     Λύτρας  Κώστας,  τραπεζοϋπάλληλος Εθνικής

133     Μακρυγιάννης Στέφανος, μέλος ΔΣ συλ ΠΕ Ροδόπης

134     Μαλυγιάννης Αντρέας, εργάτης μετάλλου

135     Μανιάτης Γιώργος, πανεπιστημιακός

136     Μανίκας Δημοσθένης, φοιτητής

137     Μανίκας Σταύρος, οδηγός ΕΘΕΛ

138     Μάντζαρης Γιάννης, μέλος ΣΜ

139     Μαράκης  Θεόδωρος, συνταξιούχος μαρμαράς

140     Μαρκέτος Σπύρος, πανεπιστημιακός

141     Ματσούκας Χρήστος, εκπαιδευτικός Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής

142     Μαυροειδής Παναγιώτης, Μεταλλειολόγος Μηχανικός

143     Μέγκος Παναγιώτης, δημοτικός σύμβουλος  Δήμου Δελφών

144     Μενούνος Γιώργος Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων εταιρίας Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

145     Μερμίγκης Στέλιος  φαρμακοποιός νοσοκομείου Αγρινίου

146     Μιλτσακάκης Μιχάλης, εκπαιδευτικός, συλ ΠΕ Βύρωνα

147     Μπακαλάκος Χρήστος, αυτοαπασχολούμενος

148     Μπακόλας Δημήτρης, ΔΣ σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτ. Υπαλλήλων Ηπείρου

149     Μπαχτή Άννα, Πρ.Ε ΕΛΜΕ Αν. Αττικής

150     Μπελαντής  Δημήτρης, δικηγόρος

151     Μπέτσης Λευτέρης, Πολιτικός Μηχανικός

152     ΜΠΕΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ κοινωνιολόγος

153     Μπίστης Χρήστος, δημοσιογράφος

154     Μπότσιος Ανδρέας, κτηνοτρόφος

155     Μπουγέσης Βασίλης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

156     Μπράζα Αφροδίτη, εκπαιδευτικός

157     Νάνος Βαγγέλης, μέλος ΔΣ ΕΚ Πρέβεζας

158     Νενεδάκη Ράνια, δημοτικός σύμβουλος Ζωγράφου

159     Νικολάου Σταμάτης, Αιρετός ΠΥΣΔΕ Α Αθήνας

160     Νικολάρας Γιάννης, ΔΣ συλ ΠΕ Γληνός

161     Νικολάρας Λάμπρος, εκπαιδευτικός

162     Νικολούδης Δημητρης, δάσκαλος, συλ ΠΕ Λαγκαδά

163     Νίνος  Γιώργος, τραπεζοϋπάλληλος

164     Νταλαπέρας Σπύρος, Ηλ/γος Μηχ., ΣΜΤ

165     Ξαπλαντέρη Νίκη, μέλος ΔΣ σωματείου αποκλειστικών νοσοκόμων Πειραιά

166     Ξαρχάκος Πέτρος, μέλος ΣΜΤ

167     Ξενόπουλος Κώστας, άνεργος

168     Ξηρουδάκης Νίκος, ιδ. εκπαιδευτικός

169     Ξιφαρά   Μαρία, μέλος ΔΣ Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής

170     Ξοπλίδης Παναγιώτης μέλος ΔΣ σωματείου βιβλίου χάρτου Θεσ/νίκης

171     Παλαιολόγος Παλαιολόγος, δικηγόρος

172     Πάλλας Χρήστος, άνεργος

173     Παλούκης Κώστας, ιστορικός

174     Παναγιώτου Σπύρος, πολιτικός επιστήμονας

175     Παπαγιαννακόπουλος Δημήτρης, εκπαιδευτικός

176     Παπαδάτος Νίκος, Υποψηφ.Διδάκτορας ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Γενεύης

177     Παπαδάτος Φάνης, οικονομολόγος

178     Παπαδέδε Φλώρα, Γ.Γραμματέας Συλ. Επιστημονικού Προσωπικού ΔΕΗ

179     Παπαδημούλης Φαίδων, φοιτητής ΕΜΠ

180     Παπαδοπετράκης Ευτύχης, πανεπιστημιακός

181     Παπαδόπουλος Δημήτρης, μέλος Δ.Σ ΕΛΜΕ Λάρισσας

182     Παπαθεοδώρου Στάθης, ιατρός

183     Παπακωνσταντίνου Πέτρος, δημοσιογράφος

184     Παπανικολάου Πάνος, μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ

185     Παπαπολύζος Παναγιώτης, τραπεζοϋπάλληλος

186     Παπασπυρίδης Αλέξανδρος, δημοτικός σύμβουλος Ν. Σμύρνης

187     Παπασπύρος Νίκος, μέλος ΔΣ ΔΟΕ

188     Παπαστεφανάτος Στάθης, συνταξιούχος χημικός βιομηχανίας

189     Παπαστεφανάτου Ελένη, συνταξιούχος

190     Παπαχατζής Ηλίας, εκπαιδευτικός

191     Παπαχρόνης Δημήτρης, δάσκαλος, συλ ΠΕ Τρίπολης

192     Πασσάς Χρήστος, Πρόεδρος Παρατρήματος Ιωαννίνων σωματείου εργαζομένων στο PRAKTIKER

193     Πάσχουλας Κωνσταντίνος, εκπαιδευτικός

194     Πατέλης  Δημήτρης, πανεπιστημιακός

195     Πετροβίτσος Κώστας, οδηγός ΕΘΕΛ

196     Πλουμής Ανδρέας, οικονομολόγος

197     Πολυχρονιάδης Δημήτρης, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αμαρουσίου

198     Πράσσος Στέφανος, Πρόεδρος Συνδικάτου Εργαζομένων ενέργειας

199     Προκόπη Ανδριανή, Πρόεδρος συλλόγου ΠΕ «ο Παρθενώνας»

200     Ρακόπουλος Κώστας, μέλος Δ.Σ ΕΛΜΕ Α Δωδεκανήσου

201     Ρεβίσιος Διονύσης, φοιτητής ΕΜΠ

202     Ρέππα Ντίνα, μέλος ΔΣ συλ ΠΕ Αριστοτέλης

203     Ρίζου Ντορέτα, Πρόεδρος Συλλόγου ΕΔΤ Προσωπικού Παν/μίου Ιωαννίνων

204     Ρουντής Βαγγέλης, οδηγός ΕΘΕΛ

205     Ρούσης Γιώργος, πανεπιστημιακός

206     Σακελλαρόπουλος Σπύρος, πανεπιστημιακός

207     Σαράντης Θανάσης, φοιτητής Ιατρικής

208     Σγατζός Αριστείδης, εκπαιδευτικός συλ ΠΕ Λέσβου

209     Σεκερτζής Θωμάς, μέλος ΔΣ συλ ΠΕ Σερρών

210     Σεφερλής Γιάννης, δημ. σύμβουλος Πύργου Ηλείας

211     Σιούτης Σπύρος, μέλος ΔΣ εργαζομένων περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας

212     Σκαμνάκης Θανάσης, δημοσιογράφος

213     Σκλάβος Δημήτρης, μέλος ΔΣ συλ ΠΕ Ηλιούπολης

214     Σμήλιος Ηλίας, ΔΣ συλ ΠΕ Ζ΄ Θεσ/νίκης

215     Σουνάπογλου Θωμάς εργαζόμενος Μηχανικός

216     Στάικος Δημήτρης, εκπαιδευτικός συλ ΠΕ Ναυπάκτου

217     Σταυρόπουλος Τάσος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

218     Σταχούλης Σπύρος , ΔΣ οδοντιατρικού συλλόγου Ιωαννίνων

219     Στεργίου Χρήστος, πολιτικός επιστήμονας

220     Συμεωνίδης Θοδωρής, δικηγόρος

221     Σφαιροπούλου Αθηνά,  Δ.Σ Β ΕΛΜΕ Αν Αττικής

222     Ταμπάκης Θεολόγος, εκπαιδευτικός, συλ ΠΕ Ξάνθης

223     Τασιάκος Χρήστος, οικονομολόγος

224     Τασιόπουλος Γιώργος, εκπαιδευτικός, συλ ΠΕ Αμαρουσίου

225     ΤΕΦΑ ΕΛΕΝΗ εκπαιδευτικός Π.Ε

226     Τζαμουράνης Γιώργος, τοπογράφος μηχ. Καλαμάτα

227     Τζέρπος Νίκος, εκπαιδευτικός

228     Τζήμας Μιχάλης, μέλος ΔΣ Ένωσης Αγρ/κών Συν/μών Ιωαννίνων

229     Τζιωρτζιώτης Σταύρος, Δημοτικός Σύμβουλος Βύρωνα

230     Τζουβελέκης Δημήτρης,  γ.γ Ενίαιου Συλλόγου Εργαζ. ΌΤΑ Βοιωτίας

231     Τζούμας Θανάσης, μέλος Δ.Σ ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

232     Τουλγαρίδης Κώστας, μέλοςΔΣ συλ. ΠΕ «Κ.  Σωτηρίου»

233     Τουλιάτος Χρίστος, βιβλιοϋπάλληλος

234     Τουμπέλης  Βασίλης, μέλος ΔΣ κλαδικού σωματείου νοσηλευτών Αθήνας

235     Τραγά Στέλλα,  μέλος ΔΣ συλ ΠΕ Αιγάλεω

236     Τρικαλινός Γιώργος, οικονομολόγος

237     Τσακίρης Βίκτορας   υπάλληλος Τράπεζας Αττικής

238     Τσιακανίκας Σοφοκλής, ιδιωτικός υπάλληλος

239     Τσιλιμπάρη Όλγα, εκπαιδευτικός ΕΛΜΕ Κέρκυρας

240     Τσιμπίδης Βασίλης, μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων Σκαραμαγκά

241     Τσιράκης Βασίλης, ιδιωτικός υπάλληλος

242     Τσίτκανος Δημήτρης, μεταλλεργάτης

243     Τσίτσος Άρης, μέλος ΔΣ συλ ΠΕ Ιεράπετρας

244     Τσίτσος Τάκης, δικηγόρος

245     Τσουκαράκης Γιάννης,  ΔΣ σωματείου τεχνικών επιστημόνων βιομηχανίας  και ΔΣ Σκακιστκής Ομοσπονδίας

246     Τσούνιας Βασίλης, μέλος σωματείου λογιστών

247     Φουρίκος Κώστας, μεταπτυχιακός

248     Φραντζής Παναγιώτης, δημοσιογράφος

249     Φύτρος Πέτρος, μέλος Δ.Σ Ζ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

250     Χάγιου Νόρα, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Εργαζομένων ΙΓΜΕ

251     Χαλιμούρδα Αντιγόνη, εκπαιδευτικός,  ΕΛΜΕ Βοιωτίας

252     Χαλκής Γιώργος, εκπαιδευτικός

253     Χαλκιαδάκης Γιάννης,  μέλος της Ε. Γ. Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών

254     Χατζηπαναγιώτου Δημήτρης, δικηγόρος

255     Χατζηστεφάνου Άρης, δημοσιογράφος

256     Χεκίμογλου Θόδωρος, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσπρωτίας

257     Χονδρογιάννης Θεοφάνης, μέλος ΔΣ συλ. ΠΕ Κέρκυρας

258     Χρηστίδου Χριστίνα, μέλος ΔΣ Σωματείου εργαζομέμων στην ΜΟΔ

259     Χριστοφόρου Νίκος, πρόεδρος συλ ΠΕ Λαγκαδά

260     Χρυσικού Γιάννα, τραπεζοϋπάλληλος Αγροτικής

261     Χρυσοχού Ανδρέας, μέλος ΔΣ ΕΚ Ιωαννινων

262     Ψάνης Παρασκευάς, τραπεζοϋπάλληλος Εθνικής

263     Ψυχογιός Άλκης, μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: