Απαγορεύουν κάθε πολιτική συζήτηση στα σχολεία!


 Γιώτα Ιωαννίδου, Κώστας  Τουλγαρίδης

Μπορεί το Υπουργείο Παιδείας να μην φρόντισε έγκαιρα για την διανομή βιβλίων στους μαθητές, κάνοντας πρόβα για την κατάργηση τους, έχει φροντίσει όμως να κηρύξει τον στρατιωτικό νόμο έναντι οποιωνδήποτε αντιδράσεων.

Ξεθάβοντας εγύκλιο του ΥΠΕΠΘ απο το 1985 (πάλι επί ΠΑΣΟΚ), ενημερώνονται οι Διευθυντές των σχολείων ότι »απαγορεύεται κάθε ομιλία πολιτικού περιεχομένου προς τους μαθητές ή εκπαιδευτικούς  μέσα στο χώρο του σχολείου από εκπροσώπους κομμάτων, φορείς συλλογικών οργάνων ή άλλα πρόσωπα»!!

Με λίγα λόγια ακόμη και η συνδικαλιστική ενημέρωση από μια ΕΛΜΕ ή ένα Διδασκαλικό Σύλλογο προς τα μέλη του σε ένα σχολείο κηρύσσεται παράνομη.

Ας θυμάται καλά η κ. Διαμαντοπούλου και το ΠΑΣΟΚ με τι θα συνδεθεί το όνομά τους: ΧΟΥΝΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΕ…

Advertisements

3 responses to “Απαγορεύουν κάθε πολιτική συζήτηση στα σχολεία!

 1. Παναγιώτης Μπαλάφας 12/09/2011 στο 12:12 μμ

  Απαγορεύουν κάθε πολιτική συζήτηση στα σχολεία, η δήλωση αυτή βάση κείμενου είναι ψευδής και επίσης για εμένα εξαιρετικά παραπλανητική προσπαθώντας να δημιουργίσει ψεύτικες εντυπώσεις και αποκοσκοπεί σε ανθρώπους που δεν δύνανται να καταλάβουν το λάθος αυτό. Παρακαλώ πάραυτα να γίνει αλλαγή τίτλου. Ίσως να μην έχω την ευχέρεια να απαντήσω ξανά εδω.

  • K.T. 22/09/2011 στο 9:14 πμ

   K.T.
   Νομίζω ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που απαραίτητο στοιχείο για την επιβολή της βάρβαρης πολιτικής των Μνημονίων κυβέρνησης –ΕΕ- ΔΝΤ με τη στήριξη των όλου του πολιτικού προσωπικού (ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ κλπ), εργοδοτών και καναλαρχών αναδεικνύεται η αυταρχικοποίηση του κράτους και η τρομοκρατία και καταστολή κάθε συλλογικής αντίδρασης. Αυτό φαίνεται παντού. Από την από του βήματος της Βουλής κάλεσμα του Βενιζέλου σε τήρηση των μέτρων με στρατιωτική πειθαρχεία!!, την κατάργηση του πανεπιστημιακού άσυλου, την επιθετικότητα των ΜΑΤ παντού και στο Σύνταγμα, μέχρι την προσπάθεια κατάργησης κάθε δημοκρατικής λειτουργίας του σχολείου όπως αποτυπώνεται στο προσχέδιο του νόμου για τη «διοικητική αναδιάρθρωση στην εκπαίδευση». Όταν προβλέπεται η κατάργηση κάθε αποφασιστικής αρμοδιότητας του συλλόγου διδασκόντων και η επιβολή της δικτατορίας του ενός του υπερδ/ντη, τότε σημαίνει ότι κάτι πολύ σοβαρό αλλάζει και στα σχολεία. Έχουμε μπει σε άλλη εποχή. Σ΄ αυτές τις συνθήκες, είναι αφέλεια να θεωρούμε ότι όταν ξεθάβεται μια παλιά εντολή από το παρελθόν, όπως αυτή του δ/ντή εκπαίδευσης Πειραιά, είναι προσωπική παραξενιά ή ειδική περίπτωση. Κάθε φορά οι κυβερνώντες και διοικούντες έχουν διάφορα όπλα που ενεργοποιούν, με κάποιους στο ρόλο του λαγού, όποτε χρειαστεί. Πρέπει λοιπόν η ευαισθησία μας και τα αντανακλαστικά του κινήματος όχι μόνο να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση αλλά να επιδεικνύουν και μηδενική ανοχή απέναντι σε τέτοια δήθεν τυχαία φαινόμενα, τα οποία αν αντιμετωπίσουμε χαλαρά πολύ σύντομα θα διαπιστώσουμε ότι θα διαμορφωθεί ένα τελείως διαφορετικό τοπίο στην πραγματικότητα του σχολείου και της κοινωνίας.
   Όσο για την παραπλάνηση των αναγνωστών, νομίζω ότι είναι αστείο να πιστεύει κάποιος ότι με ένα τίτλο μπορούμε να ξεγελάσουμε όλο τον κόσμο. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να προκαλέσουμε για μια ουσιαστική και επείγουσα συζήτηση για το που πάμε.

 2. Antonia Esposito 20/09/2011 στο 3:29 μμ

  τελικα ισχυει ή οχι;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: