Μιτ Ρόμνεϊ: Θέλημα θεού ένας νέος αιώνας κυριαρχίας των ΗΠΑ!


Η άλλη όψη της αστικής απάντησης στη βία η καταφυγή στην ανοιχτή πολιτική και πολεμική βία.

Ο αγώνας ενάντια  στην επέλαση του ΔΝΤ  και στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, πρέπει να πάει χέρι χέρι με τον αγώνα για την ελευθερία και την απαλλαγή της Ελλάδας και όλου του κόσμου από την ασφυχτική πρέσα της ιμπεριαλιστικής κυριαρχία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Ο Μιτ Ρόμνεϊ, ένας από τους επικρατέστερους για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2012, ζήτησε σε ομιλία του μία περισσότερο σθεναρή εξωτερική πολιτική αφού ο Μπαράκ Ομπάμα αποδυνάμωσε τη χώρα, όπως είπε, ενώ εξήγησε ότι ο Θεός δημιούργησε τις ΗΠΑ για να κυριαρχήσουν στον κόσμο.


Η ομιλία του Ρόμνεϊ, η πρώτη σημαντική παρέμβαση του για θέματα εξωτερικής πολιτικής (και όπως φαίνεται αρκετά ενδεικτική των προθέσεων του αλλά και της παράταξης του γενικότερα) έγινε σε στρατιωτική σχολή στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας.

«Ο Θεός δεν δημιούργησε αυτή τη χώρα για να γίνει ένα έθνος ακολούθων», τόνισε.

«Σε ένα αμερικανικό αιώνα, η Αμερική ηγείται του ελεύθερου κόσμου και ο ελεύθερος κόσμος ηγείται όλου του πλανήτη» είπε ακόμη ενώ εξέφρασε με σαφήνεια τη δική του θέση: «Η Αμερική πρέπει να κατευθύνει τον κόσμο, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα το κάνει κάποιος άλλος».

Ακόμη, σύμφωνα με τον υποψήφιο, κατά την περίοδο διακυβέρνησης των ΗΠΑ από τον Ομπάμα η οικονομία, η άμυνα και οι αμερικανικές αξίες υποχώρησαν. «Αν δεν θέλετε να είναι η Αμερική η μεγαλύτερη χώρα του κόσμου, τότε δεν κάνω για πρόεδρός σας. Αυτόν τον πρόεδρο τον έχετε σήμερα», είπε καταχειροκροτούμενος από το ακροατήριό του.

Σε ό,τι αφορά τις ενέργειες του αν εκλεγεί στο ύπατο αξίωμα, υποσχέθηκε ότι θα αναδιαρθρώσει την οικονομία και θα αναθεωρήσει τις περικοπές που έκανε η κυβέρνηση Ομπάμα στον τομέα της άμυνας.

«Οι ΗΠΑ θα πρέπει να διατηρήσουν τη στρατιωτική ανωτερότητά τους για να αποθαρρύνουν όσους θα ήθελαν να τους επιτεθούν και να προασπιστούν τους συμμάχους τους. Ακόμη και αν η Αμερική χρειαστεί να συνεργαστεί με άλλες χώρες, διατηρούμε το δικαίωμα να δρούμε μόνοι μας για να προστατεύουμε τα εθνικά συμφέροντά μας», πρόσθεσε.

Τα βασικά προβλήματα στα οποία θα πρέπει να βρεθεί μια λύση, σύμφωνα με τον υποψήφιο είναι «οι αντιαμερικανικές αντιλήψεις του Ιράν, της Βόρειας Κορέας, της Βενεζουέλας και της Κούβας». Σημείωσε επίσης ότι ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι «η Κίνα θέλει να γίνει υπερδύναμη» ενώ «η Ρωσία κυβερνάται από έναν άνθρωπο που πιστεύει ότι η Σοβιετική Ένωση ήταν καλή και όχι κακή».

Τέλος ο Ρόμνεϊ, για χρόνια κυβερνήτης της γενικά φιλελεύθερης Μασαχουσέτης, προτείνει «να αποκατασταθεί η ναυτική αξιοπιστία» των ΗΠΑ επιταχύνοντας την κατασκευή πολεμικών πλοίων ώστε να φτιάχνονται 15 τέτοια πλοία ετησίως, αντί για 9 σήμερα. Θέλει επίσης να ενισχύσει τις σχέσεις της Ουάσινγκτον με το Ισραήλ, τη Βρετανία και το Μεξικό.

Ο Ρόμνεϊ, αν και δεν θεωρείται αρκετά έμπειρος στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, επενδύει πολλά στην προσπάθεια εξασφάλισης του χρίσματος έχοντας μάλιστα στο επιτελείο του αρκετούς συνεργάτες του Τζορτζ Ο.Μπους. (από το www.in.gr και το http://www.ajc.com/news/nation-world/romney-century-of-american-1196189.html)

Advertisements

10 responses to “Μιτ Ρόμνεϊ: Θέλημα θεού ένας νέος αιώνας κυριαρχίας των ΗΠΑ!

  1. Pingback: Το εδώ και το τώρα μας: όταν τα σενάρια κινδυνολογίας μετατρέπονται σε συμβουλές προς αρμοδίους « marxetal

  2. Pingback: marxetal

  3. Pingback: Ελλάδα: Η δημοκρατία στην εποχή των ταραχών μοιάζει να καταρρέει « //ΠαραλληλοΓράφος//

  4. Pingback: Ελλάδα: Η “δημοκρατία” στην εποχή των ταραχών μοιάζει να καταρρέει « marxetal

  5. Pingback: Το εδώ και το τώρα μας: όταν τα σενάρια κινδυνολογίας μετατρέπονται σε συμβουλές προς αρμοδίους « Κόκκινο – Συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ

  6. Pingback: Το εδώ και το τώρα μας: όταν τα σενάρια κινδυνολογίας μετατρέπονται σε συμβουλές προς αρμοδίους « ένα blog του Κόκκινο – Συνιστώσα του Σ

  7. Pingback: Ελλάδα: Η “δημοκρατία” στην εποχή των ταραχών μοιάζει να καταρρέει | Γράμματα από την Εξορία – Κρίση, Ταραχές και Μαρξ

  8. Pingback: Το εδώ και το τώρα μας: όταν τα σενάρια κινδυνολογίας μετατρέπονται σε συμβουλές προς αρμοδίους | Γράμματα από την Εξορία – Κρίση, Ταραχέ

  9. Pingback: Το εδώ και το τώρα μας: όταν τα σενάρια κινδυνολογίας μετατρέπονται σε συμβουλές προς αρμοδίους | Γράμματα από την Εξορία – Κρίση, Ταραχέ

  10. Pingback: Το εδώ και το τώρα μας: όταν τα σενάρια κινδυνολογίας μετατρέπονται σε συμβουλές προς αρμοδίους | Γράμματα από την εποχή των ταραχών

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: