Δόξα στους μάρτυρες της Ματωμένης Κυριακής. Αίσχος στον Στρατό και στους αντιδραστικούς


Η ανακοίνωση των Επαναστατών Σοσιαλιστών (Αίγυπτος) για τη χτεσινή σφαγή στο Κάιρο.

Οι Επαναστάτες Σοσιαλιστές στέλνουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στις οικογένειες των ειρηνικών διαδηλωτών που δολοφονήθηκαν από τις σφαίρες των Δυνάμεων Κεντρικής Ασφαλείας, και συνθλίφτηκαν από τα τεθωρακισμένα του στρατού. Οι διαδηλωτές είχαν βγει στους δρόμους το βράδυ της 9ης του Οκτώβρη για να υπερασπίσουν το δικαίωμα των Χριστιανών Κοπτών στην ελευθερία και την ισότητα.

Η αστυνομική καταστολή των διαδηλώσεων είναι επέκταση των πολιτικών του Μουμπάρακ, όπως συνέχεια των ίδιων πολιτικών είναι και η καταπίεση των Κοπτών, η οποία πηγαίνει χέρι-χέρι με την πολιτική του “διαίρει και βασίλευε” που διασπά τους Χριστιανούς και Μουσουλμάνους εργαζόμενους. Την ίδια ώρα, τα αφεντικά και οι στρατιωτικοί και από τις δύο πλευρές εκμεταλλεύονται από κοινού τους καρπούς της σκληρής δουλειάς των εργαζόμενων.

Παράλληλα με αυτά τα γεγονότα, το Ανώτατο Συμβούλιο των Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε καινούργιες αποφάσεις που θα βοηθήσουν τους θιασώτες του παλιού καθεστώτος να ελέγξουν το Κοινοβούλιο, με σκοπό να ξαναεδραιώσουν τον έλεγχό τους.

Ο σκοπός της αντεπανάστασης, στην οποία ηγείται το Ανώτατο Συμβούλιο, αυτή τη στιγμή είναι να αποπροσανατολίσει τις μάζες, καθώς προετοιμάζεται μια επίθεση στην επανάσταση. Το τελευταίο έγκλημα των στρατιωτικών είναι έκφραση του φόβου τους, όπως και του φόβου των εγχώριων και εξωτερικών τους συμμάχων για τις εξελίξεις στην επανάσταση μας που συνεχίζεται.

Τις τελευταίες τρεις βδομάδες, περισσότεροι από μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι, Μουσουλμάνοι και Χρισταινοί, μπήκαν στον αγώνα, με τις ιστορικής σημασίας απεργίες των εκπαιδευτικών, των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, των γιατρών, των υπαλλήλων του Υπουργείου Άρδευσης και άλλων. Σε κάποιες περιπτώσεις υπέστησαν καταστολή και σε άλλες περιπτώσεις νίκησαν. Ο αγώνας τους μας έχει παράσχει τα καλύτερα παραδείγματα για το πώς να διαγράψουμε τις παλιές διακρίσεις που μας επέβαλλαν μας οι εκμεταλλευτές μας για τα δικά τους συμφέροντα.

Η συμμαχία Μουσουλμάνων και Χριστιανών αποδεικνύει την αλληλοσύνδεση μεταξύ του αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη και του αγώνα για την υπεράσπιση της πλήρους ισότητας για τους Κόπτες και όλους τους καταπιεσμένους αυτής της χώρας.

Στο μεταξύ, οι στρατηγοί του Μουμπάρακ συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το αίμα των εργατών και αγροτών που έπεσαν στη μάχη, στους κατά καιρούς πολέμους με το Ισραήλ, με σκοπό να αυτοδοξάζονται και να προβάλλονται. Η αλήθεια είναι ότι η πολιτική του Στρατιωτικού Συμβουλίου αποτελεί συνέχεια της πολιτικής του Μουμπάρακ, της πολιτικής της παθητικότητας και υποτέλειας στους Αμερικάνους και τους Σιωνιστές. Οι στρατηγοί δεν έχουν πάρει την παραμικρή θέση σχετικά με τη συνεχιζόμενη επιθετικότητα των Σιωνιστών σε βάρος των αδερφών μας στην Παλαιστίνη, ούτε ακόμη σε σχέση με τη δολοφονία αιγύπτιων στρατιωτών. Το Στρατιωτικό Συμβούλιο απάντησε σε όλα αυτά είτε με σιωπή είτε με την καταστολή των διαδηλώσεων που διεκδικούσαν τα δίκια των μαρτύρων.

Αυτοί που διεξήγαγαν τη σφαγή δεν είναι μόνο όσοι πήραν μέρος στις δολοφονίες αυτοπροσώπως,

Με άμεσο τρόπο στη σφαγή μπροστά στο Τηλεοπτικό Μέγαρο πήραν μέρος στρατιώτες μαζί με αυτούς που ο στρατός και το Υπουργείο Εσωτερικών αρέσκεται να αποκαλεί “τίμιους πολίτες”, αλλά στην πραγματικότητα είναι τραμπούκοι που κινητοποιεί το ίδιο το Υπουργείο Εσωτερικών. Μαζί τους βρέθηκαν και ορισμένοι από τις αντιδραστικές θρησκευτικές δυνάμεις που σπέρνουν τη μισαλλοδοξία και οι οπαδοί τος είναι άμεσα εμπλεκόμενοι σε εγκλήματα όπως εμπρησμοί εκκλησιών και εκκλήσεις για κατεδάφιση κτιρίων στο όνομα της θρησκείας.

Όμως, όλοι αυτοί δεν διεξήγαγαν το έγκλημα μόνοι τους. Συνεργάτες τους είναι όλοι εκείνοι που δημοσίευαν “γεγονότα” με στόχο να παραπλανήσουν τις μάζες. Όλοι εκείνοι που δικαιολόγησαν τη εν ψυχρώ σφαγή, και όλοι εκείνοι που αρνούνταν να δουν ότι αυτά είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και όχι μόνο κατά των Κοπτών.

Θα συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε την επανάσταση και το δικαίωμα του λαού στην ελεύθερη έκφραση, στη διαμαρτυρία, στη διαδήλωση και στην απεργία, με στόχο να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα μας δικαιώματα και να ξεριζώσουμε από τη χώρα τη διαφθορά που ακόμη δηλητηριάζει την επανάστασή μας και προσπαθεί να την ανατρέψει.

Σε υπεράσπιση του δικαίωματος στην ελεύθερη έκφραση, δηλώνουμε ότι καταγγέλλουμε την επίθεση του Στρατιωτικού Συμβουλίου στους τηλεοπτικούς σταθμούς “25 Γενάρη” και “αλ-Χούρα”, επειδή μετέδιδαν τις σφαγές που διέπραττε ο στρατός και η αστυνομία εκείνο το βράδυ.

Παρότι ξέρουμε πως αυτό δεν θα στεγνώσει τα δάκρυα, ούτε θα μαλακώσει τον φριχτό πόνο της απώλειας ενός γιου ή ενός αγαπημένου εκείνο το βράδυ, δίνουμε τον όρκο μας ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την επιτυχία της επανάστασης, ώστε η χώρα μας να γίνει πατρίδα ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης.

Επαναστάτες Σοσιαλιστές

10 Οκτώβρη 2011, 4πμ

Μετάφραση: Νίκος Λούντος

Πηγή: Ανυπόταλτη Λέσχη Θεωρίας

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: