Κυβέρνηση Ράιχενμπαχ και αριστερά


Από το Μαρικάκι*

Το πακετάκι της γερμανικής διακυβέρνησης έχει πλέον ετοιμαστεί και το μόνο που απομένει να αποφασιστεί είναι  θα σερβιριστεί και ποιος θα το διαχειριστεί. Θα είναι η καταρρέουσα κυβέρνηση Παπανδρέου, πλέον σε αμφισβήτηση από τους πάντες, ακόμη κι απ’ τον ίδιο τον πρωθυπουργό που δεν πείθει ούτε τον εαυτό του; Θα είναι μια συγκυβέρνηση προθύμων το κλίμα για την οποία επωάζεται δυο χρόνια τώρα; Μπορεί άραγε η τελευταία να αναδειχθεί μέσα από εκλογές; Θα ρισκάρουν τόσο; Μήπως δεν χρειάζεται τίποτε απ’ όλα αυτά και απλώς μια ωραία πρωία – η οποία πλησιάζει, μπορεί και στην επέτειο του «Όχι», γιατί όχι; οι συμβολισμοί είναι το φόρτε τους – να ξυπνήσουμε και να δούμε κυβέρνηση Ράιχενμπαχ με την κυβέρνηση Παπανδρέου σε ρόλο μεταφραστή και μόνο.;

Και ποια η θέση της Αριστεράς, κομμουνιστικής και μη σε όλο αυτό το γερμανοτροϊκάνικο πανηγύρι που ξετυλίγεται στις πλάτες μας;

Θα καταγγείλει τον καπιταλισμό και θα περιμένει να γίνει ελκυστικός ο υπαρκτός σοσιαλισμός και η πρόταση για την υλοποίησή του με λαϊκή εξουσία δια της ατόπου επαγωγής;  Θα περιμένει να διαμορφωθούν λίγο λίγο οι συσχετισμοί σε μια κοινωνία που θα εξαθλιώνεται γρήγορα; Αν η εξαθλίωση δεν συμβαδίσει με ιδεολογική μεταστροφή της κοινωνίας κι εξακολουθήσει το όραμα για τη λαϊκή εξουσία να φαντάζει μη πειστικό σε μια σεβαστή πλειοψηφία του λαού, θα πρέπει αυτός να καταδικαστεί να ζήσει υπό την αιώνια βασιλεία της γερμανικής κυριαρχίας; Πώς θα οργανώσει αγώνες – και δη νικηφόρους –  σε εργοστάσια κι επιχειρήσεις με τον κόσμο γονατισμένο από την ανυπαρξία δικαιωμάτων και την επικράτηση συνθηκών εργοδοτικής τρομοκρατίας και τελικά τη διαμόρφωση συνθηκών δουλείας; Θα μιλάει για «ανυπόμονους μικροαστούς» όταν φανερά πλέον οι ξένοι επιτελείς μέσα από τα υπουργεία θα ελέγχουν όλη τη λειτουργία του κράτους διευθετώντας πρώτα τι δικές τους υποθέσεις, δηλαδή την ληστεία των κρατικών ταμείων και τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας;

Κι απ’ την άλλη τι θα κάνει η ανανεωτική – ριζοσπαστική αριστερά; Με ποιους ακριβώς θα διαπραγματευτεί και τι, όταν εδώ είναι έτοιμοι να αλλάξουν τους θεσμούς της ΕΕ προς το εφιαλτικότερο για να περάσει η Διεθνής Επιτροπεία και στα χαρτιά. Τι θα ζητήσει λοιπόν; Αν έχουν την ευγενική καλοσύνη να φύγουν (γιατί εξάλλου δεν τους θέλει κι ο λαός)και φεύγοντας να μας ζητήσουν και συγνώμη, να κλείσουν και την πόρτα και να μας αφήσουν εν ηρεμία και εν ευρώ να φτιάξουμε πρωτογενή ελλείμματα και να  οδηγήσουμε τη χώρα στην ανάπτυξη ;  Αυτό θα ζητάει το «νέο ΕΑΜ»; Ή μήπως θα κουρέψει μονομερώς το χρέος στο μισό και τον υπόλοιπο λογαριασμό θα τον στείλει στον ΣΕΒ; Και οι Γερμανοί θα μας κοιτάνε με ανοιχτό το στόμα…ο δε Δασκαλόπουλος ο συλλέκτης θα πακετάρει τους πίνακές του για να ξεπληρώσει το 50% που του αναλογεί (σε αυτόν και το σινάφι του).

Θα βρεθεί κανείς τελικά να πετάξει τους «δανειστές» ολοσχερώς έξω από τη χώρα, μαζί με τις συμβάσεις τους και τα δάνειά τους, τι συνθήκες τους και το νόμισμά τους το οποίο μας δεσμεύει σε όλον αυτόν τον παραλογισμό;

* αναδημοσίευση απο topontiki

Advertisements

One response to “Κυβέρνηση Ράιχενμπαχ και αριστερά

 1. rena sonar 28/10/2011 στο 5:50 μμ

  1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις 2 ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.

  2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.

  3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.

  4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία

  5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν όποιο είδος πλοίου σκεφτεί κανείς.

  6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν καταπληκτικά βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.

  7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά και είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες και είναι 5οι στον κόσμο.

  8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.

  9. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόνοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόνοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόνοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνια.

  10. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!

  11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι – κρατηθείτε – 10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ !) όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.

  Με τόση ευλογία είναι εξαιρετικό κατόρθωμα πως φτάσαμε ως εδώ.
  Μάλλον έχουμε πολύ εγωισμό και προφανώς δεν έχουμε αρκετή αγάπη για τη ράτσα μας. : (

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: