ευτυχώς που δεν χρεοκοπήσαμε τουλάχιστον


Δεν είναι μόνο οι στερήσεις που μπορεί να υπομένει σε απίστευτο βαθμό ένας άνθρωπος και ένας λαός. Είναι και οι πιο παράδοξες, άλογες και αφελείς πολιτικές απόψεις και ιδεολογήματα που μπορεί να καταπιεί.

του Π. Μαυροειδή
 
 »Ευτυχως λοιπόν που δε χρεωκοπήσαμε και σημερα»…δόξα σοι ο θεός

Μπορει ο πατέρας, ετών 56, πρώην εργάτης βιομηχανίας,   να έχει απολυθεί απο πέρυσι και να έχει τελειώσει ήδη το επίδομα ανεργίας

 Μμπορεί η μητερα ετων 54, δημόσιος υπάλληλος, να βγαίνει σε λίγο σε »εφεδρεια» λαμβάνοντας προς τα παρον τα μισά του μισθού των 1050 ευρω που έπαιρνε

 Μπορει η κόρη, νεοδιόριστη δασκάλα στην Κασο, μετα από συμμετοχή σε τρεις διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, να παίρνει με το νεο μισθολογιο 660 ευρώ καθαρά

 Μπορεί ο γιος, ανεργος μηχανικός με διδακτορικό να έφυγε για Αυστραλία, να βοηθηθεί από τους εκεί συγγενείς να βρει δουλεια και να ζητάει και αυτός τα δικά του

 

 Μπορεί στον παππού να κόπηκαν τα δώρα στη  σύνταξη

 Μπορεί η γιαγια δυστυχως να πέθανε με μεγαλη απορία στα μάτια που περίπου έλεγε »δεν βλέπω τον πόλεμο, γιατί έρχεται τέτοια πείνα;»

 Όμως τουλάχιστον δεν χρεωκοπήσαμε

 Υπάρχει μια παλιά εβραϊκή πρωϊνή προσευχή που ανάμεσα στα άλλα αναφέρει: »ευχαριστώ και σήμερα το θεό που δε γεννήθηκα γυναίκα»… παράλογο και εξωφρενικό και όχι μόνο για τις φεμινίστριες… επιζεί όμως τόσους αιώνες.

 Δεν είναι λοιπόν μόνο οι στερήσεις που μπορεί να υπομένει σε απίστευτο βαθμό ένας άνθρωπος και ένας λαός. Είναι και οι πιο παράδοξες, άλογες και αφελείς πολιτικές απόψεις και ιδεολογήματα που μπορεί να καταπιεί.

 Αυτα ερχονται στο νου,σήμερα με το δήθεν σήριαλ της χρεωκοπίας.

 Και ειναι ωρα να σκεφτει κανεις ότι για να ΕΓΕΡΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ και να τους πάρει και να τους σηκώσει δεν φτάνει η πείνα και η εξαθλίωση αλλά και η πολιτική,  ιδεολογική ανάταξη, η πολιτική αυτοπεποίθηση, το επαναστατικό πνεύμα, το όραμα, οι αξίες, η στρατηγική στόχευση για μια αλλη ζωή σε μια αλλη κοινωνια

 Αυτά τα ολιγα, σε μια στιγμή, που η αριστερα, ενω πρεπει να μιλήσει και να δράσει με πεποίθηση και νεύρο, κόβει και ραβει » ελάχιστα αιτήματα και πλαίσια άμεσης και ενωτικής παρέμβασης» και απορεί γιατι ο κόσμος »δεν ξεσηκώνεται επιτέλους» και δε τη φωνάζει να αναλάβει τις ευθύνες της στη διακυβέρνηση….

 Σε μια στιγμή που αντι να διεκδικηθεί η συνάντηση της  αγωνιας της επιβίωσης με την ανάγκη της επανάστασης, αναζητάται η κοινοβουλευτική ενίσχυση ή επιβίωση των κομματιών της…

3 responses to “ευτυχώς που δεν χρεοκοπήσαμε τουλάχιστον

  1. anonymh aristerh 08/10/2011 στο 8:35 πμ

    δραματικη η εικονα χτες στο δημοκριτο
    που βγαζανε στην εφεδρεια τους ανω των 53
    και εβγαινε μετα απο 35 χρονια προυπηρεσιας ως επιστημονας στο δημοκριτο να παιρνεις 650 ευρω συνταξη
    ειχανε αλαφιαστει όλοι
    γκρινιαζανε ψαχνανε απο εδω απο εκει
    βριζανε τον πουλημενο προεδρο
    τους την ειπα γιατι δεν κανανε απεργια την τεταρτη
    και αυτοι δικαιολογούνταν οτι εχουν τα δανεια που τρεχουν και δεν μπορουν να τους κοβεται απο την απεργια
    ότι οι άλλοι δεν κανουν απεργια γιατι νομιζουν οτι δεν θα τους κοψουν τισ συνταξεις γιατι ειναι ερευνητες

  2. Pingback: ευτυχώς που δεν χρεοκοπήσαμε τουλάχιστον | αἰέν ἀριστεύειν

  3. Γιάννης Βαμβακάς 10/10/2011 στο 7:51 μμ

    Χτες έμαθα ότι ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Η.ΔΙ.Κ.Α.) εναν ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ που εργάζεται Π Α Ρ Α Γ Ω Γ Ι Κ Α για τις συντάξεις, τα ένσημα, τα νοσοκομεία, μισθοδοσίες, την ηλεκτρονικη συνταγογράφηση φαρμάκων…και πολλά άλλα… μέσω της συνένωσης και υπαγωγής της στη Κοινωνία Της Πληροφορίας (ΚΤΠ)… (Ας ελεγχθεί και αυτή, βρωμάει πολύ…επιφυλάσσομαι)
    Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ αλλά και ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ, παραδίνονται στους ΙΔΙΩΤΕΣ, χωρίς δημόσιο έλεγχο και εγγυήσεις…Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ δηλ θα εξαρτάται από τις διαθέσεις, την ικανότητα και τα κέρδη του ΙΔΩΤΗ !!!!

    Κατι ανάλογο είχε συμβεί και το 1975 με την περιβόητη INTERTDATA και με συνολική ζημιά 4 Ασφ. Οργανισμών….500 εκατ. δραχμών (τοτινές..!!!) και τρέχαμε και δε φτάναμε να βρούμε και να καταλογήσουμε ευθύνες, που είχαν χαθεί στους σκοτεινούς διαδρόμους των- επί τούτου- ατελών συμβάσεων.
    Οι ευθύνες ήταν ποινικές: Απιστία προς το δημόσιο, αμφίπλευρα. Δεν καταλογίστηκαν ποτέ…

    Αυτό επιδιώκουν και εδώ, όπως παντού :
    Να ξαναγυρίσουμε στις μαύρες μέρες του ’70 και στη φτώχεια του ’50.

    Το 1986-87 είχα -προσωπικά και εκ της θέσεώς μου στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αλλά και ως -πρώην- Γραμματέας του Συλλόγου του Προσωπικού του ΚΗΥΚΥ (και νυν ΗΔΙΚΑ) – αντιταχθεί και ματαιώσει τα -από- τότε κυοφορούμενα ολόϊδια εγχειρήματα των απατεώνων που ελλόχευαν στους κόλπους του Πασοκ, και της Διοίκησης.

    Σήμερα, η ηγεσία του Υπουργείου, (αλλά και των Ασφ. Οργανισμών που θα πληγούν βαρύτατα απ αυτή την απόφαση), πολιτικά ανάπηρη και άβουλη, ηθικά σε έκπτωση και υλικά εξαρτημένη από το ξεροκόμματο του «βασικού μισθού τους» και άρα υποταγμένη κι ανήμπορη, παριστάνει- δήθεν- την έκπληκτη,,,αλλά ως εκεί..!!!

    ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ …ΓΙ ΑΝΑΞΙΟΥΣ ΛΗΠΤΕΣ…

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. ΠΑΓΚΑΛΕ & (ΤΖΩΡΤΖΑΚΗ-Forthnet) & λοιποί LTD

    Και θα λογοδοτήσετε γι αυτά σας τα ανομήματα..όπως κ η Χούντα στη γενιά μου, όταν οι περισότεροι πίστευαν- όπως και τώρα- ότι (η Χούντα) ήρθε για να μείνει, για πάντα, ότι είναι ανίκητη, ως σιδερόφρακτη και αμερικανοκίνητη.
    Δεν ήξεραν οι ανιστόρητοι κατακαημένοι ότι με κάποιο τρόπο, κάποια στιγμή, και εντελώς ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΑ… ΚΑΝΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ,
    Ιδιαίτερα όταν αυτό φαντάζει -αλλά δεν είναι- εντελώς ΑΔΥΝΑΤΟ!!!

    Οσο κορυφώνεται η -φαινομενική- ισχύς και η επιβολή της άνομης βίας, τόσο πιό κοντά έρχεται το τέλος της…Η ανομία, πριν παραδώσει πνεύμα και σώμα, σκληραίνει, σφαδάζει, γίνεται ακραία και αμείλικτη, προκειμένου να παραστήσει την άτρωτη, την ισχυρή,την ανίκητη.
    Σ αυτό το στάδιο προϊούσας σήψης, η ενόρμηση του θανάτου που την καθορίζει και την καθοδηγεί, καθίσταται μη αναστρέψιμη
    Ετσι, λες και διαισθάνεται το τέλος της – και που ασυνείδητα γνωρίζει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ-, όπως κάθε πληγωμένο θηρίο, γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνη, πριν καταρρεύσει
    Και επειδή αυτά τα συμπτώματα της κατάρρευσης της Κυβέρνησης -και της άνομης πολιτικής της- ολοένα και πληθύνονται και εντείνονται, η ώρα της πλησιάζει με όλο και μεγαλύτερη ταχύτητα..αλλά και όλο και μεγαλύτερους κινδύνους να επικρέμονται επί των καφαλών ημών!

    Μόνο που η κατάρρευση δεν πρόκειται να συμβεί από μόνη της ή από κάποια ανώτερη -θεϊκή- παρέμβαση, αλλά επειδή
    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΑ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΜΕ…!

    Και να είστε περισσότερο από βέβαιοι γι αυτό…

Σχολιάστε